Deniz Ürünleri Salatası

Deniz Ürünleri Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Ürünleri Salatası için

Malzemeler

  • 1 marul
  • 6 kiraz domates
  • 150 gr dondurulmuş yengeç eti
  • 100 gr midye
  • 100 gr karides
  • 1 soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Deniz Ürünleri Salatası

Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in salata tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Karidesleri kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Karidesleri bir kaseye alın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edip bekletin.

Yengeç etlerini tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında 15-20 dakika bekletin. Midyeleri temizleyip iyice yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavada tahta kaşıkla özenle karıştırarak suyunu çekinceye kadar soteleyin.

Soğanın kabuğunu soyup halka halka doğrayın. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin. Marulu yaprak yaprak ayırıp bol suyla yıkayın ve süzün. Elinizle iri parçalara ayırıp geniş bir kaseye alın. Sos için kalan zeytinyağını ve limonu bir kapta karıştırın. Tüm salata malzemelerini harmanlayıp bu sosu üzerine gezdirin. Servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo