Bezelyeli Mırmır

Bezelyeli Mırmır
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Mırmır için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 dal safran
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 orta boy mırmır balığı
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı krema
Bezelyeli Mırmır

Nasıl Yapılır

İnce kıydığınız soğanı zeytinyağında hafif soteleyin. 3-4 dakika sonra unu ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca sirke ve bezelyeyi ilave edin. Kaynattığınız harcı ocaktan alıp kremayı ekleyin. Temizlenmiş balıkları bütün olarak yağlanmış fırın kabına yerleştirip kremalı harcı balıkların üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ve ince doğradığınız sarımsakları üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo