Yakisoba

Yakisoba
09 Mayıs 2024

Yakisoba tarifi hem lezzetli hem de pratik popüler bir Japon yemeğidir. Lahana, taze soğan ve havuç gibi çeşitli malzemelerle, bir Worcestershire aromasına sahip, iştah açıcı ama hafif tatlı bir sosla birleşen çok yönlü, tek tavada pişirilen bir yemektir.

Yakisoba bir porsiyonu kaç kalori?

Yakisoba porsiyon başına 902 kaloridir.

Daha fazlası için Japonya sokak lezzetlerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yakisoba için

Malzemeler

  • 250 gr tavuk göğsü
  • 5-6 adet Şitaki mantarı ya da kestane mantarı
  • 4 adet taze soğan, beyaz ve yeşil kısımları ayrılmış, ince dilimlenmiş
  • 5 adet küçük lahana yaprağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber

Yakisoba sosu için;

  • 4 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı şeker
Yakisoba

Nasıl Yapılır

  1. Erişteleri paketin arkasında yazan pişirme dakikasına göre pişirin.
  2. Pişirdiğiniz şehriyelerin suyunu süzüp soğuk suyla durulayın.
  3. Küçük bir kapta soya sosu, Worcestershire, ketçap, ve şekeri çırpın.
  4. Yeşil soğanın beyazlarını ve havuçları ince verev şeklinde ,soğanları da ince halkalar halinde doğrayın.
  5. Yağ eklediğiniz tavaya ilave edip 3-4 dakika pişirin.
  6.  Lahanayı ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 4 dakika pişirin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  7. Bir tencereye erişteleri alın ve tamamen ısınana kadar birkaç dakika pişirin.
  8. Eriştelere yakisoba sosunun yarısını ekleyin ve eşit şekilde dağılana kadar karıştırın.
  9. Sebzeleri eriştenin üstüne ilave edin, yemeğin tadına bakarak daha fazla lezzet gerekiyorsa kalan sosu azar azar ekleyin.
  10. Tavada pişirdiğiniz Yakisoba'yı kaselere koyarak servise edebilirsiniz, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yakisoba'yı kaselere servis ettikten sonra üzerine yağ da kızarmış yumurta koyabilirsiniz.
  • Yumurta İsteğe bağlıdir ancak tavsiye edilir, akıcı yumurta sarısı sosa lezzetli bir zenginlik katacaktır.
Püf Noktası
  • Taze yakisoba eriştesi ideal olsa da, bulunması zor olabilir bunun için pagetti de kullanabilirsiniz.
  • Erişteyi pişirirken paketin arkasında yazan pişirme talimatlarına dikkat etmelisiniz.
  • Sebzeleri verev kesim tekniğine uyun olarak doğrayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo