Truffle Dondurma

Truffle Dondurma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Truffle Dondurma için

Malzemeler

  • 200 ml krema
  • 150 gr kek
  • 250 gr bitter çikolata

Üst kaplaması için

  • 200 gr bitter çikolata

Sunum için

  • Antep fıstıklı
  • Çilekli ve çikolatalı dondurma
  • Külah
  • Yassı ahşap çubuklar
Truffle Dondurma

Nasıl Yapılır

Kremayı bir sos tenceresine alıp ısıtın. Doğranmış çikolataları ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Keki mutfak robotunda ufalayıp çikolataya ekleyin ve soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alıp iyice soğumasını sağlayın. Diğer yanda üzerini kaplamak için ayırdığımız çikolatayı küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardıktan sonra büyük bir parça alıp elinizde şekil verin ve yassı çubuklara batırın. Çubuklardan tutup eritilmiş çikolataya batırın ve formlarının bozulmaması için köpük bir bloğa batırıp buzlukta donmalarını sağlayın. Donduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo