Fırında Kuzu Karski

Fırında Kuzu Karski
09 Ocak 2024

Karski, kuzunun sırt kısmından çıkarılan bir ettir. Bu yüzden genelde kuzu karksi olarak belirtilir. Kasaplarda ve restoranlarda bazen 'yağlı kara' ismiyle geçebilir. Kuzunun en lezzetli yerlerinden biri olan karski, son zamanlarda evlerde de tercih edilmeye başlamıştır. Yağ oranı kararında olan bu et, yumuşaktır. İsteğe göre fırında, mangalda veya tavada pişirilebilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis fırında kuzu karski tarifine geçebiliriz. 

Kuzu gerdan ve beğendili kuzu incik tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fırında Kuzu Karski için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu karski
  • 6 adet patates
  • 6 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Fırında Kuzu Karski

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle karskiyi güzelce dilimleyin. Bir kabın içinde kekik, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi karıştırın.
  2. Dilimlenen karskiyi karışımın içerisine alarak marine edin.
  3. Daha sonra etleri fırın tepsisine yerleştirin ve 1 bardak su ilave edin.
  4. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişirin.
  5. Bu sırada sebzeleri iri iri doğrayın ve baharatlarla marine edin.
  6. Etler pişince tepsideki folyoyu kaldırın ve etleri tuzların.
  7. Etlerin üzerine sebzeleri ekleyerek 1 bardak daha su ekleyin ve tekrar fırına verin.
  8. Patatesler kızarmaya başlayınca sebzeleri tepsiden çıkartın. Eti 10 dakika daha pişirip fırından çıkartarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Etin lokum gibi yumuşak olması için, zeytinyağlı karışımda marine edip 2-10 saat dinlendirmeniz gerekir.
  • Arzuya göre kemiği tencerede pişirebilirsiniz. 
  • Dilerseniz, kemiği dikkatlice ayırarak tavada pişirmeye uygun bir hale getirebilirsiniz.
  • Etleri kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin. Sebzeleri sık sık kontrol edin.
  • Karski piştikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo