Bulgurlu Pazı Dolması

Bulgurlu Pazı Dolması
30 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Bulgurlu Pazı Dolması için

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kıyılmış nane
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Süslemek için

  • Nar taneleri
  • Nane yaprakları
Bulgurlu Pazı Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.
  2. Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
  3. Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
  4. Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.
  5. Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin.
  6. Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
  7. Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı kereviz dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo