Fırında Hamsi Dolması

Fırında Hamsi Dolması
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Hamsi Dolması için

Malzemeler

  • 600 gr hamsi
  • 3-4 dal maydanoz
  • 100 gr çekilmiş ceviz içi
  • 100 gr galeta unu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 7 defne yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
Fırında Hamsi Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Hamsi yerine sardalye balığı kullanabilirsiniz. Her ikisinin de 100 gramında 96 kalori ve 0.85 gram Omega 3 bulunuyor.
  2. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kâğıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın.
  4. Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
  5. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin.
  6. Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin.
  7. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 

Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında hamsi dolmasının 1 porsiyonu 270 kaloridir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo