Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar

Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar için

Malzemeler

  • 5 pancar
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Deniz tuzu
  • Yarım limon ve portakal kabuğu
  • 250 gr fındık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 avuç dolusu taze nane
  • Zeytinyağı
Narenciye Ve Fındık Soslu Pancar

Nasıl Yapılır

Enfes ve yaratıcı tariflerle sofralarınızı süsleyin. Kabuklu pancarların üzerine deniz tuzu ve karabiber serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 170 dereceye ayarlanmış fırında 1-1.5 saat pişirin. Yumuşayınca kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuz ve zeytinyağıı üzerlerine gezdirip harmanlayın.

Limon ve portakal kabuklarını uzun ince şeritler halinde kesip fırınlayın. Dövülmüş fındık ve ince kıyılmış naneyle karıştırın. Dövülmüş sarımsak ve biraz zeytinyağı ekleyip hepsini birlikte harmanlayın. Zeytinyağı ve tuzla harmanladığınız pancarları tabağa dizip, üzerine sosu gezdirin. Bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo