Pastırmalı Yer Elması Çorbası

Pastırmalı Yer Elması Çorbası
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Yer Elması Çorbası için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • Yarım kg yer elması
  • 4 parça pastırma
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Maydanoz
Pastırmalı Yer Elması Çorbası

Nasıl Yapılır

  1.  Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz soğan, sarımsak, küp doğradığınız sebzeler, pastırma, defne yaprağı ve ince kıydığınız maydanozu ilave edip 4-5 dakika soteleyin.
  2. Sütü ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp altını kısın. Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini ince kıydığınız maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Daha hafif bir tarif arıyorsanız, sade yer elması çorbası tarifine mutlaka göz atın!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo