Tavuk Paçası

Tavuk Paçası
20 Temmuz 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Paçası için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Terbiye için

  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber
Tavuk Paçası

Nasıl Yapılır

Leziz çorba tarifleri iftar sofralarınızın güzel başlangıcı olacak. Tavuğu yıkadıktan sonra 6 su bardağı su ile haşlayın. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağını alın. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız suyu ekleyin ve karıştırarak pişirin.

Çorba koyulaşınca, kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerini, tuz, karabiber, limon kabukları ve ezilmiş sarımsakları ilave edin.

Ayrı bir yerde limon suyu ile yumurtayı iyice çırpın. Çorbadan azar azar alarak terbiyeyi ısıtın ve tencereye ekleyin. Üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo