Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası
18 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası için

Malzemeler

  • 300 gr kemiksiz tavuk budu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 soğan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber
Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Son olarak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber döküp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo