Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13425 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4638 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8213 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Etli Kuru Bamya
Soğan Dolması
Anasayfa
Tarifler
Poğaça Tarifleri
Ayranlı Pratik Poğaça
Ayranlı Pratik Poğaça
19 Kasım 2020
Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir?
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Aşotu çorbası (Erzurum)
Çilek soslu muhallebi
Kerebiç
Geleli Kebabı
Zeytinyağlı taze bakla
3 Kaşık Tatlısı
Saçların beyazlaması nasıl önlenir? Bir uzmandan 8 öneri var
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Şerbetli İftar Tatlıları: İftara Özel 35 Nefis Tatlı
Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Sarımsak Tozu Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
Ayranlı Pratik Poğaça için
Malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
50 gr tereyağı
1 yumurta
2 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
200 gr beyaz peynir
100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ayçekirdeği içi
Üzeri için
Yumurta sarısı
Kırmızı pul biber
Ayranlı Pratik Poğaça
Nasıl Yapılır
Tereyağını tavada eritip ılıtın.Yumurtanın akını sarısından ayırın. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın.
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp karbonatı ilave edin. Üzerine limon suyunu (karbonatın acılığını gidermesi için) ekleyin.
Tereyağı, ayran, yumurtanın akı, tuz, kırmız pul biber, kekik, beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, dereotu ve ay çekirdeği içini karıştırın.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın.
Fırın tepsisini yağlayın. Poğaça hamurlarını aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, kırmızı pul biber serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Vejetaryen Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Poğaça Tarifleri
45 Dakika
Diyabetik Poğaça
Poğaça Tarifleri
85 Dakika
Kruvasan Poğaça
Poğaça Tarifleri
45 Dakika
Türk Poğaçası
Poğaça Tarifleri
50 Dakika
Sirkeli Poğaça
Poğaça Tarifleri
45 Dakika
Yumuşak Poğaça
Poğaça Tarifleri
65 Dakika
Arap Poğaçası
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.