Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit
18 Ağustos 2023

Samsun yöresiyle özdeşleşen tirit, tavuk, kuzu, kaz, ördek veya koyun etiyle hazırlanabilir. Kızarmış ekmek dilimleri ile hazırlanan tirit, Ramazan ayının favorilerinden biridir. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den Ramazan özel ekmek üstü pazılı tavuk tirit tarifini sizlere sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit için

Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 1 demet pazı (Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş ve doğranmış)
  • 300 g tavuk göğsü (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nar
  • Taze kekik
Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tavada kısık ateşte kızartın.
  2. Kızarmış ekmeklerin üzerine pazı ve yoğurdu koyun tavuğu pay edin. Nar ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo