Baharat Soslu Mısırlı Antre

Baharat Soslu Mısırlı Antre
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharat Soslu Mısırlı Antre için

Malzemeler

  • 2 pırasa
  • 250 gr konserve mısır
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz maya
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Biber

Sos için:

  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım çorba kaşığı sirke
  • 2 çorba kaşığı karışık baharat (kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydanoz)
Baharat Soslu Mısırlı Antre

Nasıl Yapılır

  1. Sos için, gereken malzemeleri bir kavanoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun.
  2. Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin.
  3. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurta, yumurta akı, süt, un, maya, mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın.
  4. Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin. Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün.
  5. Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin.
  6. Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  7. Hazırladığınız kavanozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo