Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna

Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna için

Malzemeler

  • 500 gr makarna
  • 6~7 dal adaçayı
  • 1 demet dereotu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 10 dal frenk soğanı
  • Tuz
  • ¾ çay bardağı zeytinyağı
Adaçaylı Ve Maydanozlu Makarna

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresini dikkate alarak haşlayıp suyunu süzdürün.

Adaçayı, maydanoz, dereotu ve frenk soğanını ince kıyıp zeytinyağı ve tuzla beraber ezin. Sosu makarnaya karıştırın. Servis yapın.

Dereotu
Maydanozgiller familyasından, Doğu kökenli, Avrupa’ya Antik Çağ’da “sahte anason” ya da “rezene melezi” adıyla anılan aromalı bir bitkidir. Tohumları bütün Magrip mutfağında etlerle, Doğu ülkelerinde ve özellikle de dill adıyla bilindiği İskandinavya ülkelerinde somon ve tatlısu ıstakozlarına aroma katmak için kullanılır. Ülkemizde genellikle zeytinyağlı bakla ve enginar da tercih edilir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo