Kremalı Karnabahar Çorbası

Kremalı Karnabahar Çorbası
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kremalı Karnabahar Çorbası için

Malzemeler

  • 250 gr karnabahar
  • 1 pırasa
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • Birkaç taze soğan sapı
  • 100 gr krema
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • karabiber
Kremalı Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır

Bu özel çorbayı yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

Karnabaharı temizleyip saplarını çiçeklerinden ayırın. Pırasayı temizleyip ince doğrayın. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Karnabahar sapları, pırasa ve patatesi ekleyip 2-3 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp sebzeleri pütürsüz kıvama gelinceye kadar ezin. Kremayı ekleyip iyice karıştırın. Tuz serpip 3-4 dakika dinlendirin.

Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Taze soğan saplarını verev kesin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerini havuç ve taze soğanla süsleyin. Sıcak servis yapın.

Kakaolu hamuru 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamuru çatalın ucuyla yer yer delin. Üzerine elmaları sosuyla birlikte ilave edin. Çikolata parçalarını serpiştirin. Üzerine antep fıstıklı hamuru elinizle açarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Antepfıstığı ile servis yapın.

Hafif bir tat istiyorsanız, sade karnabahar çorbasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo