Acılı Karalahana Çorbası

Acılı Karalahana Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Karalahana Çorbası için

Malzemeler

  • 10 yaprak karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet büyük boy soğan (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye (Diri kıvamda haşlanmış olmalı)
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Yarım çay bardağı sarı mercimek (Kırmızı da olur)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1.5 lt tavuk suyu veya sade su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı (Tepeleme) mısır unu
  • 1 yemek kaşığı su
  • 5-6 adet jalapone biberi turşusu
Acılı Karalahana Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarıp akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
  2. Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar kavurun.
  3. Soğanlar yumuşayınca iyice süzmüş olduğunuz lahanaları ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ekleyin.
  4. Tavuk suyunu ekleyince birkaç taşım kaynatın. Su kaynayınca sarı mercimekleri, kırmızı fasulyeyi, haşlanmış mısırı, tuzu, pirinci ve karabiberi ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, 30-35 dakika pişirin.
  5. Çorbaya 35. dakikada 1 yemek kaşığı su ile inceltiğiniz mısır ununu ve küçük küçük doğradığınız jalapone biberini ilave din. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  6. Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan klasik karalahana çorbası tarifine göz atabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo