Etli Kıtır Çorba

Etli Kıtır Çorba
21 Ekim 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Etli Kıtır Çorba için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gr kuzu eti
  • 500 gr yoğurt
  • 2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber
Etli Kıtır Çorba

Nasıl Yapılır

Un, yumurta, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurup yarım saat dinlendirin. Kuzu etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte tencereye alıp haşlayın. Hamuru unlanmış zeminde ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Fırını 160 derecede ısıtın ve hamurları fırında biraz kurutun. Haşladığınız etin suyunu süzüp ince parçalar olacak şekilde elinizle ayırın. Haşlama suyuna 2 su bardağı su ekleyerek tekrar ısıtın. Fırında kuruttuğunuz hamurların bir kısmını ve eti kaynayan et suyuna ilave edin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve 1 yumurtayı bir kapta çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için çorbanın suyundan yavaşça ekleyin. Karışımı çorbaya yavaşça ekleyip karıştırın. Bir taşım pişirin. Hamurların kalan yarısını ve toz biberi kızdırılmış tereyağına ekleyin. Biberli yağı çorbaya ilave edin. Kaselere paylaştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo