Çerkez Çorbası

Çerkez Çorbası
29 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çerkez Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 15 gr tereyağı
  • 15 gr margarin
  • 6 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Kuş üzümü
  • Tuz
  • Kuru nane
Çerkez Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin. Tavuk etini bol suda haşlayın. Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın. Tavuk etini didikleyin.
  2. Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin.
  3. Yağları tencerede ısıtın. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin. Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın.
  4. Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  5. Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerine kuş üzümü serpiştirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo