Ak Çorba

 Ak Çorba
22 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ak Çorba için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru tarhun
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz
Ak Çorba

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp 4 bardak su ve bir tutam tuz ilave ederek yarım saat haşlayın.
  2. Pirinçler haşlanırken çorbanın terbiyesi için, bir kaseye önce yumurta ile unu alıp, sonra yoğurdu ekleyip iyice çırpın.
  3. Karışımı 2 çorba kaşığı suyla inceltip azar azar çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  4. Tereyağını tavada eritip tarhunu ekleyin. Çorbaya ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
  5. Çorbayı servis kaselerine alın. Taze çekilmiş karabiber ekleyip rendelenmiş havuçla süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo