Tarçınlı Balon Çörekler

Tarçınlı Balon Çörekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Balon Çörekler için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 2/3 su bardağı krema
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu

Kaplama için

  • 45 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 su bardağı esmer şeker

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Süsleme şekerleri
Tarçınlı Balon Çörekler

Nasıl Yapılır

Mayayı suda 10 dakika bekletin. Tereyağı, krema, şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 2 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ekleyin ve 3 dakika yoğurun. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kaplama için, bir kasede şeker ve tarçını harmanlayın. Tereyağını eritin. Muffin kaplarını yağlayın. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın ve her parçayı 6 eşit parçaya bölerek top şeklinde yuvarlayın. Her bir yuvarlağı önce tereyağına daha sonra şeker karışımına bulayıp kapların içine altışarlı olarak dizin. 25-30 dakika bekletip 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın. Üzeri için şeker, süt ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın ve çöreklerin üzerine gezdirin. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo