Kaşar Peynirli Krakerler

Kaşar Peynirli Krakerler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşar Peynirli Krakerler için

Malzemeler

  • 280 g un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı rendelenmiş hellim peyniri
Kaşar Peynirli Krakerler

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için tüm malzemeyi hamur yoğurma makinesine aktarın. Homojen bir hamur olana kadar yoğurun. Yoğrulmuş hamuru iki eşit parçaya ayırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt veya silikon mat serin.Ilık hamuru yağlı kağıt ya da silikon mat üzerinde ince bir dikdörtgen şeklinde açın. Bir pizza ruleti ya da keskin bir bıçakla ortalama yarım santim eninde 20 cm uzunluğunda çubuklar kesin. Fazla gelen kenarları diğer hamura ilave edebilirsiniz. İkinci hamuru da aynı şekilde açın ve kesin.
  2. Fırın tepsisinde hazırladığınız çubukların üzerine yumurta sarısı sürün. Yumurta sarısı sürerken çubukların arasının hafifçe açılmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş hellim peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo