Yoğurtlu Parfe

Yoğurtlu Parfe
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Parfe için

Malzemeler

  • 250 gr YÖRSAN Yoğurt
  • 250 gr pudra şekeri
  • 1 litre YÖRSAN Krema
  • 10 yaprak jelatin
  • 2 limon
  • Yarım demet taze nane
Yoğurtlu Parfe

Nasıl Yapılır

Süzme yoğurt ve pudra şekerini büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Başka bir kaseye kremayı alıp köpük gibi olana kadar çırpın. İki karışımı aynı kase içine alarak yavaş hareketlerle karıştırın. Yaprak jelatinleri soğuk suda 3 dakika bekletin. Suyu süzüp jelatinleri bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Yoğurtlu karışıma ilave edin. Rendelenmiş limon kabuğu ve kıyılmış naneleri ekleyin. Hazırladığınız karışımı bir kez daha karıştırıp kalıplara doldurun. Katılaşana kadar buzlukta bekletin. Buzluktan alıp bekletmeden servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo