Yağlı Simit

Yağlı Simit
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yağlı Simit için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 200 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • Ilık su veya süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Yağlı Simit

Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Mayayı ekleyip ılık süt veya su ile ezin. Yumurta, tuz ve margarini ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakın. 30 dakika mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kalem inceliğinde olacak şekilde silindir yapıp iki ucunu birleştirin. Fırın tepsisine dizip üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo