Nar Şuruplu Kek

Nar Şuruplu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nar Şuruplu Kek için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 3 yumurta
  • 220 g toz şeker
  • 75 g un
  • 35 g hazır kek un
  • 60 g toz badem
  • 80 ml krema
  • 125 g nar tanesi

Nar şurubu için

  • 125 ml nar suyu
  • 110 g toz şeker
  • 125 g nar tanesi
  • 60 ml su
Nar Şuruplu Kek

Nasıl Yapılır

20 cm’lik kare kek kalıbını yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Elenmiş unlar, toz badem ve kremayı ekleyerek karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp nar tanelerini üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Nar şurubu için nar suyu, nar tanesi, şeker ve suyu sos tenceresinde karıştırmadan 2 dakika kaynatın. Keki fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin ve kalıptan çıkartarak ızgara teli üzerine alın. Sıcak olan kekin üzerine taneleri ile birlikte sıcak nar şurubunu gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo