Çilekli Melek Kek

Çilekli Melek Kek
18 Eylül 2020

Aromatik kırmızı meyvelerden biri olan çileğin ana vatanı Amerika'dır. Ülkemizde en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. İçerisinde bol miktarda demir ve fosfor minerali barındırır. Kötü kolesterolü düşüren bu besin, damar tıkanıklığını da önler. Hazırsanız, çilekli melek kek nasıl yapılır, besin değeri ne kadardır görelim.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilekli Melek Kek için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 200 gr çilek 
  • 1 çay bardağı pudra şeker
Çilekli Melek Kek

Nasıl Yapılır

  1. Toz şeker ve yumurtaları çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayın.
  2. Yumurtalı karışım, süt ve yağı ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
  3. Hamuru ortası delik fırın kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  4. Soğuyunca servis  tabağına alın. Ortasına çilekleri ilave edip üzerine pudra şeker serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Çilekli Melek Kek Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlarken fırını açın. Bu sayede kekiniz eşit derecede pişecektir.
  2. Kek harcının topaklanmasını önlemek için mikser kullanın. Özellikle şekeri ilave ettikten sonra karıştırma işlemini hızlandırın.
  3. Fırın kabına tereyağı sürün. Piştikten sonra yanlarını gevşetin ve keki ters çevirin.
  4. Kek soğumadan önce pudra şekeri dökmeyin. Aksi takdirde şeker eriyecektir.

1 Dilim Çilekli Melek Kek Kaç Kaloridir?

  1. Çilekli melek kekin bir porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için bir öğünde en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilir.

Çay saatlerinde sunabileceğiniz pratik kek tarifleri arıyorsanız, nefis muzlu kek tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo