Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka

Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 kabak
  • 4 taze soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • Dereotu
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Lor peyniri
Kabaklı Ve Naneli Çıtır Yufka

Nasıl Yapılır

Yufkanın üzerine zeytinyağı sürüp diğer yufkayı üzerine yerleştirin. Sekiz kare elde edecek şekilde kesin. Kare yufkaları yuvarlak kalıpların içine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kabakları yıkayıp iyice kurulayın. İncecik dilimleyip fırın tepsisine dizin. Fırının ızgara modunda pişirin. Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Fırınlanmış kabak dilimlerini bibere ekleyip harmanlayın. Tuzla tatlandırın. Yufka kaselerinin içine paylaştırın. Taze çekilmiş karabiber, ufalanmış lor peyniri ve kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo