İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı

İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı için

Malzemeler

  • 300 gr hazır ekmek hamuru
  • 2 yumurta
  • 200 gr iri çekilmiş ceviz içi
  • 200 gr kuru incir
  • 1 poşet bergamut aromalı çay
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
İncirli Ve Cevizli Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır

Kuru incirleri derin bir kaseye alın. Bir çay fincanı sıcak suya poşet çayı atıp demini bırakana kadar bekletin. Poşeti alıp çayı kuru incirlerin üzerine dökün, şişmesi için yaklaşık yarım saat bekletin. 

Tereyağını küçük küçük doğrayıp yumuşayıncaya kadar oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu derin bir kaba alın. Mikserin hamur çırpma ucunu takın ve yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. 5 çorba kaşığı tereyağı ve balı ilave edin. 3-4 dakika daha çırpın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 

Çayda beklettiğiniz inciri süzüp iri iri doğrayın. Hazırladığınız hamura incir, ceviz içi ve tarçını ilave edip karıştırın. Kalan tereyağı ile derin bir kek kalıbını yağlayıp unu serpin. Karışımı kalıba yayıp ılık ortamda yarım saat daha mayalanmaya bırakın. 

Kalıbı fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuyunca üçgen dilimler halinde kesin. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Dİlerseniz, bayat ekmek tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo