Ekmek Çanağında Peynirli Kabak

Ekmek Çanağında Peynirli Kabak
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmek Çanağında Peynirli Kabak için

Malzemeler

  • 16 dilim beyaz tost ekmeği
  • 1 kabak (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • ¼ demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 150 gr tulum peyniri (ufalanmış)
  • 75 gr tatlı lor peyniri (ufalanmış)
  • Yarım su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Ekmek Çanağında Peynirli Kabak

Nasıl Yapılır

Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek çıkarın. Ekmeklerin iç kısımlarını merdane ile 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde inceltin. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile ekmeklerden yuvarlaklar çıkarın. Fırça ile arka ve ön kısımlarına zeytinyağı sürün. Ekmekleri muffin kalıplarına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 5 dakika, pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Diğer yanda tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtın. Sarımsak ve kabağı ilave edip karıştırarak birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Peynirleri ilave edip karıştırın. Ceviz içi, çörek otu, keten tohumu ve dereotunu da ekleyip karıştırın. Tost ekmekleri ile hazırladığınız ekmek çanaklarının içine birer kaşık peynirli kabaklı harçtan ekleyip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo