Ballı Ve Cevizli Bar

Ballı Ve Cevizli Bar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Ve Cevizli Bar için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 110 gr tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 75 ml krema
  • Yarım su bardağı bal
  • 75 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2/3 çay bardağı su
Ballı Ve Cevizli Bar

Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba alıp üzerine pudra şekeri, tereyağı ve şekerli vanilin ekleyip yoğurun. Üzerine az un serpip 20x30 cm ebatlarında dikdörtgen fırın tepsisinin büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sos tenceresine tereyağı, bal ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Şekerin rengi koyulaştıktan sonra üzerine kremayı cevizi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını 2/3 çay bardağı suda eritin. Kaynayan sosun üzerine döküp karıştırın. Karışım koyulaşınca ocaktan alın. Pişirdiğiniz kurabiyenin üzerine sosu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo