Ayranlı Ve Zeytinli Çörek

Ayranlı Ve Zeytinli Çörek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayranlı Ve Zeytinli Çörek için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 11 gr instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ayran
  • 50 gr margarin
  • 8 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
Ayranlı Ve Zeytinli Çörek

Nasıl Yapılır

Un, tuz, maya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Ayranı yavaşça ilave edip yoğurun. Oda ısısında yumuşatılmış margarini ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örterek oda ısısında 40 dakika bekletin. Hamurları 20x30 santim ebatlarında açın. Üzerlerine dörder yemek kaşığı zeytin ezmesi sürün ve uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Oda ısısında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Kahvaltıları süsleyen zeytinli çörek tarifini bir tık uzanığınızda.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo