Acılı Kraker

Acılı Kraker
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Kraker için

Malzemeler

  • 3.5~4 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye
  • 1 çırpılmış yumurta

Üzeri için

  • 1 çırpılmış yumurta
  • Çörek otu
Acılı Kraker

Nasıl Yapılır

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Un, tuz, tereyağı, acı biber, biberiye ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zemine alın. Tekrar yoğurup iki parça yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın. Tırtıklı bir hamur kesme aleti kullanarak hamuru 7.5 x2.5 cm ölçüsünde dikdörtgenler şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo