Antepfıstığı Tatlısı

Antepfıstığı Tatlısı
18 Eylül 2020

     

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antepfıstığı Tatlısı için

Malzemeler

  • 2 kahve fincanı ince çekilmiş antep fıstığı
  • 8 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 6 yumurta
  • 50 gr margarin
  • 1 tutam tuz

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 2 kahve fincanı çekilmiş antep fıstığı
Antepfıstığı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Margarini eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarına toz şeker ilave edip mikserle iyice çırpın.
  2. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılarına ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Eritilmiş margarini ilave edip karıştırın ve karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  4. Şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede 10-15 dakika kaynatıp orta koyulukta bir şurup elde edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  5. Tepsiyi fırından alıp kaynar şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra küçük kare dilimler halinde kesin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo