Pazılı Nohut Kavurması

Pazılı Nohut Kavurması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Nohut Kavurması için

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Pazılı Nohut Kavurması

Nasıl Yapılır

Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın ve soğanlar ile birlikte soteleyin. Pazıları doğrayarak ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Haşlanmış nohutları yumuşayan pazılara ekleyin ve orta ateşte 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ile tatlandırın. Sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyin. Pazılı nohudu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Küçük doğranmış kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo