Kaşar Peynirli Buğday Topları

Kaşar Peynirli Buğday Topları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşar Peynirli Buğday Topları için

Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı buğday
  • 3 su bardağı su
  • 200 gr gerdan eti
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 5~6 dal maydanoz

Dış kaplaması için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 200 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr galeta unu
  • 1 yemek kaşığı hazır biber sosu

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Kaşar Peynirli Buğday Topları

Nasıl Yapılır

Buğdayı 1 bardak sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Tencereye suyuyla birlikte aktarın. 3 bardak suyu, gerdan etini ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1 saat boyunca pişirin. Gerekirse suyu azaldığında sıcak su ilave edin. Ocaktan alın, soğuyunca irice doğranmış maydanoz ile rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Bulamaç haline getirin. Hamuru buzdolabında 1 saat boyunca iyice sertleşinceye kadar bekletin. Buzdolabından alıp elinizle yarım ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın. Yumurta sarıları ile hazır biber sosunu iyice karıştırın. Her top hamurunu önce yumurtalı karışıma sonra kabartma tozu ile elenmiş una ve en son galeta ununa bulayın. Hamur toplarını zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo