Ekşili Patlıcanlı Köfte

Ekşili Patlıcanlı Köfte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekşili Patlıcanlı Köfte için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Köfte için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Su
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Ekşili Patlıcanlı Köfte

Nasıl Yapılır

Bulguru bir kapta tuz ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak su dökün. Bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar alıp misket şeklinde ufak köfteler yapın. Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Salçaları ilave edin ve 1 dakika kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ile tatlandırın. Köfteleri ve patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Nar ekşisi ilave edip ocaktan alın. Nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo