Ciğer Taplaması

Ciğer Taplaması
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ciğer Taplaması için

Malzemeler

  • Yarım kg kuzu ciğeri
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Tuz

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • Taze nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Ciğer Taplaması

Nasıl Yapılır

  1. Ciğer mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyip ciğer ile karıştırın. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun.
  2. Tuz ve reyhanı ilave edin. Hamurun üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  3. Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. 15 dakika dinlendirin.
  4. Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
  5. Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo