Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13425 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4638 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8213 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Yumurta Salatası
Brokoli Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Ege Mutfağı Yemekleri
Patlıcan Çentme
Patlıcan Çentme
09 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
-
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fluffy Omleti
Yumuşak Pide Hamuru
Fava
Kerebiç
Çilek soslu muhallebi
Geleli Kebabı
Saçların beyazlaması nasıl önlenir? Bir uzmandan 8 öneri var
Güllaç Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Bir Diyetisyene Göre Kabızlığın 7 Gizli Sebebi
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Kadıköy İftar Mekanları: 11 Farklı Mekan
Sarımsak Tozu Yerine Ne Kullanılır: 7 Alternatif
Patlıcan Çentme için
Malzemeler
2 patlıcan
2 domates
2 sivri biber
3 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcan Çentme
Nasıl Yapılır
Patlıcan, domates ve biberleri fırında közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla çentin. Sarımsakları havanda dövüp ekleyin ve karıştırın.
Karışımı servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Zeytinyağı gezdirip lavaş ekmeği eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Ege Mutfağı Yemekleri
Yöresel Tarifler
Vegan Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Salata ve Meze Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Farklı Sebze Yemekleri
Meze Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Ege Yemekleri
35 Dakika
Tire Köfte
Ege Yemekleri
55 Dakika
Bükme
Ege Yemekleri
55 Dakika
Ege Usulü Enginar Yemeği
Ege Yemekleri
60 Dakika
Enginarlı Balık
Ege Yemekleri
60 Dakika
Heraklion Tarzı Kallistsounia
Ege Yemekleri
110 Dakika
Kabak Çiçeği Dolması (Dolmathes)
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.