Portakallı Tuzlu Tarifler: 10 Farklı Portakallı Tuzlu Tarif

Portakal oldukça lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Kış aylarında tezgahlarda yerini alan portakal ile hangi tuzlu tarifler hazırlanır sizlere anlattık. İşte, portakallı tuzlu tarifler:
Portakallı Tuzlu Tarifler: 10 Farklı Portakallı Tuzlu Tarif
30 Ocak 2024, 11:45

Portakal, içeriğinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar sayesinde tercih edilen meyvelerden biridir. Kış aylarında en lezzetli halleri ile tezgahlarda yerini alır. Bilimsel adı Citrus X sinensis olan portakal, ağaçta yetişen bir meyvedir. Turunçgillere ait bir meyve olan portakal, ülkemizde en çok Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Güney Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir.  C vitamini deposu olan portakal, B viitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum bakımından da zengindir. Kan basıncını düşüren portakal, aynı zamanda kolesterolü de dengeler. Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur. Kolajen üretimini hızlandırır, cildin yenilenmesini sağlar. Bu kadar sağlıklı olan portakal sade olarak tüketildiği gibi tatlı ve tuzlu tariflerin içerisine de dahil edilebilir. İşte, portakal ile hazırlanan tuzlu tarifler:

  1. Portakallı Roka Salatası

Portakallı Roka Salatası

Kışa özel bir ferahlık ve lezzet patlaması sunan portakallı roka salatası, taze ve canlı malzemelerin bir araya gelmesiyle adeta bir şölen sunuyor.

  1. Portakal Soslu Tavuk

Portakal Soslu Tavuk

Portakal, soya sosu ve tavuk göğsü ile hazırlanan portakallı tavuk, Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Süslemek için susam ve frenk soğanı kullanılabilir

  1. Portakallı Kereviz Yemeği

Portakallı Kereviz Yemeği

 Kereviz zeytinyağlı yemeklerde sık sık kullanılır. Özellikle portakal suyu ile nefis bir uyum içinde olan bu sebze, sonbahar ve kış aylarında sevilerek tüketilir.

  1. Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Mevsiminde hazırlayacağınız kerevizi portakal ile lezzetlendirebilir. Çanak şeklinde sunumu ile şık sofralarınızda yer verebilirsiniz. 

  1. Portakallı Kuzu Tandır

Portakallı Kuzu Tandır

Lokum gibi tatlı ve lezzetli kuzu tandır, bu tarif içerisinde portakal ile tatlandırılır. Uzun süreler fırında pişen kuzu eti pilav ya da salata ile servis edilebilir. 

  1. Portakallı Levrek

Portakallı Levrek

Genellikle limon ile sunulan levreği bir de portakal ile deneyin. Portakallı levrek taze biberiye ile lezzetlendirilir.

  1. Portakallı Brokoli

Portakallı Brokoli

Portakal suyu ile lezzentlendirilen brokoliler, sıcak meze olarak servis edilir. Kaşar ile sunulur. 

  1. Soya Soslu Ve Portakallı Biftek Şiş

Soya Soslu Ve Portakallı Biftek Şiş

Soya soslu ve portakallı biftek şiş, Asya usulü lezzetli bir ettir. Yanında basmati pilav ile tüketebilirsiniz. 

  1. Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

Zeytinyağlı sultani bezelyeye narenciye aromaları eklemek için portakal ekleyin. Portakalın aroması havuç ve bezelye ile uyumlu olacaktır. 

  1. Portakallı Pilav

Portakallı Pilav

Portakallı, lezzetli bir iç pilav önerimiz var. Portakal suyu, portakal kabuğu ve kuru üzüm ile lezzetlendirilen portakkalı pilav et yemeklerinizin yanına çok yakışacak.

Şunlara da göz atın;

  1. Portakal kabuğu yenir mi?
  2. Portakal suyunun faydaları nelerdir?
  3. Portakallı cilt maskeleri
  4. Portakallı tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo