2024 Şubat Ayında Okurlarımızın Favorisi Olan 10 Tarif

Kış meyve ve sebzelerinin tezgahlarda yer aldığı Şubat ayında, birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaştık. İşte, 2024 Şubat ayında okurlarımızın en sevdiği 10 tarif:
2024 Şubat Ayında Okurlarımızın Favorisi Olan 10 Tarif
01 Mart 2024, 15:31

Şubat ayı, pırasa, ıspanak, karnabahar, lahana, şalgam, turp, pazı, mandalina, portakal, greyfurt, ayva gibi meyve ve sebzelerin bol bol tüketildiği bir ay oldu. Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifleri sofralarımıza konuk ettik. Şubat ayı boyunca sizlerle yüzlerce tarif paylaşsak da, bazıları çok sevildiği için defalarca mutfaklarda yapıldı. İşte, Şubat ayı boyunca okurlarımızın en sevdiği tarifler:

  1. Tavuklu Burrito

tavuklu burrito

Meksika mutfağıyla özdeşleşen burrito, tavuk göğsü, lavaş, kıvırcık, domates, biber ve fasulye ile hazırlanır. İsteğe göre sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Mercimek Yemeği

yeşil mercimek yemeği

Şubat ayının en sevilen tariflerinden biri de yeşil mercimek, diğer ismiyle ''kara şimşek'' oldu. Hem lezzetli, hem de proteinli olması sebebiyle bu ay yeşil mercimek sofralarımıza renk kattı.

  1. Elmalı Crumble

elmalı crumble

Elma, tarçın, şeker ve hamur ile hazırlanan elmalı crumble, Şubat ayı boyunca tekrar tekrar yapıldı. Diyet yapanlar ise tercihini fit elmalı crumble'dan yana kullandı.

  1. Zeytinyağlı Enginar Yemeği

zeytinyağlı enginar

Şubat ayında zeytinyağlı enginar yemeği için sofralarda büyük bir yer açıldı. Patates, havuç ve dereotu ile zenginleştirilen bu enfes tarifi denemeyen kalmasın.

  1. Ustasından San Sebastian Cheesecake

san sebastian cheesecake

Son yılların yükselen yıldızı olan San Sebastian cheesecake, Şubat ayında okurlarımızın en sevdiği kahve yanı tatlısına dönüştü. Dilerseniz çikolata sosuyla lezzetlendirebilirsiniz.

  1. Kıymalı Lazanya

kıymalı lazanya

Şubat ayında farklı tatlar denemek isteyenler, mutfaklarında İtalyan esintilerini hissettirerek lazanyaya yöneldi. Videolu anlatımıyla kıymalı lazanyayı mutlaka deneyin.

  1. Fırında Somon

fırında somon

Şubat ayının en sevilen balık tarifi, fırında somon oldu. Zeytinyağı ve limon suyu ile lezzetlendirilen somon, bol yeşillikli salatalarla sofraları şenlendirdi.

  1. Magnolia

magnolia

Ramazan ayına yaklaşırken, magnolialar Şubat ayında denenmeye başladı. Çilek, muz ve antep fıstığı ile lezzetlendirilen magnolia Ramazan ayında da sofralarımızdan eksik olmasın diyorsanız, defterinize kaydetmeyi unutmayın. 

  1. Airfryer'da Tavuk Göğsü

airfryer'da tavuk göğsü

Airfryer'ın mutfaklarımıza girmesiyle birlikte, birçok tarif daha kolay bir hale geldi. Ortalama 30 dakikada hazırlanan airfryer'da tavuk göğsü tarifi, Şubat ayının favorisi oldu. Daha fazlası için airfryer tariflerine göz atabilirsiniz. 

  1. Ispanaklı Tepsi Böreği

ıspanaklı tepsi böreği

Kış aylarının gözde sebzesi ıspanak, çay sohbeti ve misafir ikramlıkları için börek yapımında kullanıldı. Ispanaklı tepsi böreğini, videolu anlatımıyla kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Mart ayı sebze ve meyveleri
  2. En sevilen ana yemekler
  3. Bugün ne pişirsem?
  4. Çalışanlar için pratik yemek tarifleri
  5. Yapay zekaya göre dünyanın en iyi yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo