2024 Nisan Ayında Okurlarımızın En Sevdiği Tarifler

Nisan ayı boyunca okurlarımızın sofralarına konuk olan tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2024 Nisan ayı boyunca okurlarımız tarafından en sevilen 10 tarif:
2024 Nisan Ayında Okurlarımızın En Sevdiği Tarifler
30 Nisan 2024, 16:51

Nisan ayı, hem bayramın gelişi, hem de bahar sebze ve meyvelerinin pazar tezgahlarındaki yerini almasıyla birlikte son derece keyifli geçti. Bu özel ayda bayram için hazırlanan baklavalar ve şerbetler sofralarımıza konuk olurken, çilek, semizotu, kuşkonmaz gibi taze otlar da yemek çeşitliliğini zenginleştirdi. Kısacası Nisan ayı, sofralarımızı bereketlendirdi. İşte, Nisan ayı boyunca okurlarımızın favorisi olan tarifler:

Not: Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.

  1. Antep Fıstıklı Baklava

antep fıstıklı baklava

Nisan ayının favorisi, elbette antep fıstığı ile zenginleştirilmiş ve incecik yufkalarda hazırlanmış baklava oldu. Bu lezzeti hala denemediyseniz, tarifi mutlaka defterinize kaydedin.

  1. Çilek Reçeli

çilek reçeli

Nisan ayının gelmesiyle birlikte mis kokulu çilekler tezgahlardaki yerini almaya başladı. Kahvaltı sofralarına konuk olacak çilek reçeli tarifi ise, okurlarımızın en sevdiği tarifler arasına girmeyi başardı. 

  1. Kuşkonmaz Haşlama

kuşkonmaz haşlama

Vitamin deposu olarak bilinen kuşkonmaz, baharın en lezzetli sebzelerinden biri. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan kuşkonmaz haşlama tarifini 25 dakika içinde kolayca sunabilirsiniz.

  1. Çiriş Otu Yemeği

çiriş otu yemeği

Ege ve Akdeniz mutfağında sık sık tüketilen çiriş otu, okurlarımızın ilgisini çeken tatlardan biri oldu. Bulgur, çiriş otu ve zeytinyağı ile hazırlanan yemeği, mutlaka deneyin.

  1. Kıymalı Patlıcan Yemeği

kıymalı patlıcan yemeği

Patlıcan, kıyma, biber ve domates ile hazırlanan bu yemek, hem doyurucu, hem de oldukça lezzetlidir. Kıymalı patlıcan yemeğini salata ve mezeler eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Yaprak Sarma

zeytinyağlı yaprak sarma

Bayram sofralarına çok yakışan zeytinyağlı yaprak sarma, taze yaprakların tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte Nisan ayının favori tarifleri listesine girmeyi başardı. 

  1. İzmir Usulü Enginar Dolması

enginar dolması

Enginarın pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, özellikle İzmir ve çevresinde çok seviliyor. Enginar dolmasını, ortalama 1 saat içinde sunabilirsiniz.

  1. Fakir Pastası

fakir pastası

Puding, süt ve bisküvi ile hazırlanan bu pasta, hem ekonomik olması, hem de kolay hazırlanması ile Nisan ayında bol bol sofralarımıza konuk oldu. Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Haydari

haydari

Yoğurt, sarımsak ve nane ile hazırlanan haydari, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Haydariyi kebap ve et yemekleri ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Kıymalı Lazanya

kıymalı lazanya

Lazanya yaprağı, kıyma, havuç ve beşamel sos ile hazırlanan bu lezzet, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan yemeklerden biridir. Kıymalı lazanyayı hala denemediyseniz, videolu anlatımına göz atabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kıymalı yemekler
  2. Çalışanlar için pratik yemek tarifleri
  3. Patlıcan yemekleri
  4. Patatesli kolay tarifler
  5. Bugün ne pişirsem?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo